در اين ميان، معاونان صنايعدستي نيز در گوشهاي ننشستند که تنها نظارهگر اقدامات رنگارنگ باشند؛ زيرا تصميمگيريها و اظهارنظرها، خبر از حرفهاي جديد آنها در اين حوزه دارد.
نکته قابل توجه ديگر در اخبار هفته گذشته، ايرادگيري صنعتگران از نبود اتحاديهاي منسجم براي صنايعدستي بود؛ زيرا اغلب آنها از اين موضوع اظهاردلنگراني کرده و پافشاري خود را براي تشکيل چنين محلي نشاندادند.
هرچه بود گلايه کمتري در خبرها ديده ميشد؛ چنانکه کمکاري سازمان فني و حرفهاي استانها و صنايعدستي ندانستن برخي رشتههاي اين حوزه، از جمله مهمترين دغدغههاي هنرمندان بود که در کنار اخبار خوش، جلوه بسيار کمرنگي داشت.
صنايعدستي، واژهاي مقدس که غريب ماندهاست
اين جمله نخستينبار بود که در نمازجمعه، آن هم از سوي آيتالله \"هاشمي رفسنجاني\" در 25 خرداد مورد توجه قرارگرفت.
اين مقام مسئول، با توجه به اينکه انسان از عصر حجر تاکنون با دستان خود ابداعات بينظيري را پديدآوردهاست، از صنايعدستي به عنوان يک ارزش يادکرد و گفت: هنوز هم اغلب کشورهاي پيشرفته به صنايعدستيشان اتکا دارند و به آن ميبالند؛ از اين رو بهاي بيشتر به رشتههاي متنوع صنايعدستي ايران، که به نوعي حرف نخست دنيا را ميزند، ضرورت دارد.
وي وظيفه استانداريها مبني بر ارائه تسهيلات به معاونان صنايعدستي براي رفع مسائل اين حوزه را نيز مورد توجه قرارداد.
300 تخته گليمنقشبرجسته براي اهدا به سفارتخانهها خريداري شد
هاتفي خبر خريد اين تعداد گليم در همايش \"ايلام؛ خاستگاه گليم نقشبرجسته\" را آنقدر ناگهاني اعلام کرد که صنعتگران و هنرمندان حاضر در سالن همايش، تنها چند دقيقه در تجزيه و تحليل اقدام وي بودند؛ چنانکه تأخير چند ثانيهاي، اما ادامهدار تشويق براي اين مقام مسئول، دليل ناباوري آنها بود.
وي در اين مراسم با اعلام صريح حمايت معاونت صنايعدستي از هنرمندان، خلاقيت فعالان اين حوزه را مورد توجه قرارداد و تأکيد کرد: به هر طريق ممکن نام هنر ايران و صنايعدستي اين مرزو بوم را در دنيا زبانزد ميکنيم.
کاربردي کردن صنايعدستي در منزل هر ايراني، اقدام ديگري بود که هاتفي وعده داد به طور جدي دنبال شود.
نام بانوي هنرمند ايلامي خيابان شهر را زينت ميبخشد
ناميدن يکي از خيابانهاي اصلي شهر ايلام به \"سحرچلانگر\" اقدام بينظير ديگر \"هاتفي\" در هفته گذشته بود که پيشنهاد آن را به \"شهناز شاهمرادي\" رئيس شوراي شهر ايلام ارائه کرد و وي نيز وعده داد به جديت آن را پيگيري کند.
\" شاهمرادي\" تأکيد کرد: که درصورت ارائه درخواست کتبي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ايلام و معاونت صنايعدستي و هنرهاي سنتي اين استان، اقدام مذکور عملياتي ميشود.
بازدهي زودهنگام سرمايه بزرگترين مزيت صنايعدستي است
\" حميد رضا قاسمي\" معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي قزوين نيز، هفته پيش،حضور صنعت دست هنرمندان اين استان در بازارهاي ايران و جهان را بهترين پشتوانه براي سرمايهگذاري بهمنظور احياي اين هنرها عنوانکرد و يادآور شد: اشتغال مولد، بازده زودهنگام سرمايه، کسب درآمدهاي ارزي و صدور فرهنگ از مزاياي تقويت همه جانبه صنايع دستي است که نبايد آن را ناديده گرفت.
هنرمندان آسان بيمه شوند
\"علي وحدتي\" معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي همدان نيز هفته گذشته همه صنعتگران را براي استفاده از حق بيمه در آسانترين شرايط محق دانست و از اينکه تأمين اجتماعي برخي رشتههاي صنايعدستي را به رسميت نميشناسد، اظهار تأسف کرد.
به گفته وي، آمار متفاوتي از رشتهها ارائه شده و جمعبندي مناسبي در اين باره صورت نگرفته است به عبارتي؛ هنوز معلوم نيست که ميان رشتههاي تعريف شده، جزء رشتههاي مادر به حساب ميآيد که به تأمين اجتماعي و وزارت رفاه ابلاغ شود، يا نه!
افزايش رشتههاي آموزشي لازم نيست
\"
محمدابراهيم لاريجاني\" معاون سياحتي منطقه آزاد قشم، از جمله افرادي بود که بالا بردن کيفيت و کميت کالاهاي صنايعدستي قشم را از مهمترين عوامل رونق اين حوزه دانست و گفت: ارتباط با کساني که در زمينه خريد و فروش صنايعدستي، تجارت و فروشگاههاي صنايعدستي، سطح کشور را تغذيه ميکنند، مشکل بازار را حل کرده است و بنابراين بايد به گسترش آموزش بهينه و تعداد توليدکنندهها اصرار ورزيد.
عمر هنرمندان به باد رفتهاست
\"محمدکاظم نوروزي\" هنرمند گيلاني، از جمله افراد گلهمند به عملکرد مسئولاني بود که رشته بامبوبافي را جزء صنايعدستي تلقي نميکنند.
اين هنرمند، 60 سال است که در ليالستان گيلان زندگي ميکند و از اين موضوع شکايت دارد که چرا پس از گذشت 30 سال سابقه کار، يک درجه هنري نيز به وي اعطا نکردهاند.
جلگه ايران به آمريکا پيوست
استفاده از تلفيق گبه و فرش در توليد نوعي زيرانداز با نام جلگه، که توانسته با در نظر گرفتن سنت در بافت،ثبات در رنگ و نوآوري در طرح گام مؤثري در صادرات بردارد، خبري بود که هفته گذشته مديرعامل شرکت کرمان فرش، در گفتگو با ميراثآريا اعلام کرد و با خرسندي گفت: امروزه در بازار فرش، محل بافت يا حتي کشور توليدکننده، تعداد گره، رج و دوام اصلاً اهميت ندارد و خريدار به ترتيب، در پي اندازه، رنگ و سپس طرح و نقشه و بعد قيمت مناسب و ارزان است.
وي آمريکا را مشتري دائم محصولات جلگه ايران معرفيکرد.
نداشتن اتحاديه، بزرگترين معضل صنعتگران کرماني است
مشکل بزرگ هنرمندان استان کرمان در هفته گذشته، نداشتن اتحاديه و در نتيجه بلاتکليفي آنهامعرفي شد.
\"عباس صاحبالزماني\" بنيانگذار مشبک اين استان، ضمن اظهارتأسف از اينکه هنرمندان کرماني هنوز نميدانند زير نظر چه ارگان يا سازماني مشغول فعاليت هستند، سردرگمي صنعتگران اين رشته را مورد توجه قرارداد؛ چون بنا بر اظهارات اين هنرمند، فعالان کرمان نميدانند مسائل و مشکلات خود را با چه سازماني در ميان بگذارند؛ از اين رو، به نظر ميرسد نام هنرمندان قديمي و پيشکسوت، از فهرست سازمان کرمان خط خورده و جز معاونت، ديگر هيچ مسئولي به هنرمندان توجهي ندارد. \"صاحبالزماني\" از هنرمنداني است که عملکرد معاون صنايعدستي اين استان را بسيار مثبت توصيف ميکند و از کمکاري برخي ديگر از مسئولان نارضايتي دارد.
سازمانهاي فني و حرفهاي مقصرند
يکي ديگر از صنعتگران کرماني که در زمينه تذهيب فعاليت دارد، به صراحت، از سازمانهاي فني و حرفهاي گله کرد و گفت: اين سازمان ترجيح ميدهد به آموزش رشتههايي بپردازد که هزينه و زمان اندکي براي آن داشته باشد.
\"شهين عبدالکريمي\" مدرس دانشکده هنر کرمان، با گلهمندي از بيتوجهي مسئولان به اين هنر، گفت: تا زماني که هدف مسئولان از برپايي نمايشگاهها، تنها فروش هر چه بيشتر محصولات باشد، اين امر ميسر نمي شود.
M/R
انتهای پیام/